קאשמיר ביריאני

חומרים:

כוסות אורז בסמטי
כף שמן זית
2 מקלות קינמון
6 גרגרי הל ירוק
4 ראשי ציפורן
3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
כוס אפונה ירוקה קפואה או טרייה
3 כוסות מים
חצי כפית מלח
5 חוטי זעפרן מהול במעט מים

אופן ההכנה:

1. משרים את האורז במשך כ-15 דקות לפני הבישול.
2. מחממים את השמן בסיר בינוני ומטגנים בו את התבלינים והירקות. מנקזים את האורז במסננת ומוסיפים לסיר. מטגנים את האורז כ-2 דקות.
3. יוצקים פנימה את המים והמלח. מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות.
4. כשמתחילים להיווצר "חורים" באורז מורידים מהאש ומניחים לעוד 10 דקות בסיר המכוסה.
5. אם רוצים יוצקים את הזעפרן על האורז כדי לצבוע אותו בצהוב.
6. ניתן לפזר על האורז המבושל כוסברה טרייה או בצל מטוגן.