עוף בקארי דל קלוריות

חומרים:

1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות (12-15 חתיכות)
4 בצלים קטנים או 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
תבלינים שלמים:
8 תרמילי הל
6 יח' ציפורן
4 עלי דפנה
6 תרמילי פלפל שחור
תבלינים טחונים:
כפית אבקת כורכום
כפית אבקת כמון
כפית אבקת כוסברה
כפית גראם מסאלה
כפית מלח
כף ממרח ג'ינג'ר
כף ממרח שום
4 עגבניות חתוכות לקוביות או מגורדות
כוסברה או פטרוזיליה טרייה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

1. להניח סיר עמוק בעל תחתית עבה על אש בינונית ולתת לו להתחמם.
2. להוסיף לסיר החם את קוביות הבצל, לכסות במכסה ולהגביה את האש. לבשל את הבצל כ-5 דקות.
3. לאחר 5 דקות להסיר המכסה ולערבב.
4. להוסיף 8 כפות מים, לערבב ולכסות שוב.
5. לאחר כ-10 דקות לבדוק שהבצל החל להשחים.
6. להוסיף את התבלינים השלמים ו-2 כפות מים נוספות. לערבב, לכסות ולבשל שוב כ-2 דקות.
7. להוסיף את ממרחי הג'ינג'ר והשום.
8. להוסיף את העגבניות. להרתיח כ-2 דקות עד שקליפת העגבנייה תתרכך. טיפ: להליך בישול מהיר יותר יש להשתמש בעגבניות מגורדות במקום הקוביות.
9. להוסיף את התבלינים הטחונים (האבקות). לערבב היטב ולהוסיף עוד 2 כפות מים. להנמיך את האש ולבשל יחד כ-10 דקות.
10. להוסיף את נתחי חזה העוף ולערבב. לתת בישול קל עד שמבחינים כי העוף מתקשה מעט, מחליף צבע ומתערבב עם התבלינים. לבשל יחד כ-5 דקות נוספות.
11. לסיום, להוסיף 2 כוסות מים רותחים ולבשל יחד עד לרתיחה כ-10 דקות – עד להסמכת הרוטב.
12. לקשט בכוסברה או פטרוזיליה טרייה ולהגיש עם אורז בסמטי.
380 קלוריות למנה