צ'אנה מאסאלה

צ'אנה מסאלה: החומוס של ההודים

לצפיה בסרטון ynet

רינה פושקרנה מכינה את אחד ממאכלי הרחוב הפופולריים בהודו – צ'אנה מסאלה, הכולל גרגירי חומוס מבושלים באינסוף תבלינים. כי לא רק אצלנו אפשר לאכול חומוס בכל פינה

המרכיבים:

2 כוסות חומוס
3 כוסות מים
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
4 שקיקי תה
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
1/2 כפית גרגירי כמון
1/2 כפית גרגירי אניס
2 עלי דפנה
8 גרגירי הל
2 מקלות קינמון
1 מסמר ציפורן
4 גרגירי פלפל שחור
1 כף רצועות ג'ינג'ר טרי
1 כף שום כתוש
1 כפית אבקת מנגו
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית כמון טחון
1/2 כפית גראם מסאלה
מיץ לימון

לקישוט:

כף או שתיים כוסברה קצוצה לקישוט
צ'ילי ירוק (למי שאוהב חריף)

אופן ההכנה:

משרים את החומוס בשלוש כוסות מים עם כפית אבקת סודה וכפית מלח למשך לילה שלם.

לוקחים מטפחת קטנה או פיסת בד ובתוכה שמים 4 גרגירי הל, 4 גרגירי פלפל שחור, 2 מקלות קינמון וציפורן. קושרים את הבד כדי שהתבלינים לא יתפזרו בסיר הבישול.

מבשלים את החומוס המושרה עם מטפחת התבלינים ושקיקי התה במשך כחצי שעה. מוציאים את שקית התבלינים ומסננים את החומוס. שומרים את מי הבישול.

בסיר אחר שמים שתי כפות שמן, 4 גרגירי כמון, חצי כפית גרגירי אניס, שני עלי דפנה ו-4 גרגירי הל.

מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים מעט. מוסיפים את רצועות הג'ינג'ר ואת הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל משחים.

מוסיפים את קוביות העגבניות, מלח, פפריקה, כורכום, כמון טחון, אבקת מנגו וגראם מסאלה, ומבשלים מספר דקות נוספות.

מוסיפים את החומוס המבושל והמסונן לתוך הסיר ומערבבים. מטפטפים מיץ לימון לתוך התבשיל.
מקשטים עם כוסברה קצוצה וצ'ילי ירוק.